Bilen Under Konstruktion

Här kan ni se lite bilder och se hur en kranväxlare byggs från grund. Efter en planering på ca. 2 månader vart bilen klart i papper den 5:e November. 

Efter en lång längtan levererades chassit till påbyggaren den 29:e Januari. Långt ifrån klar, bara en hytt och chassie.

Scania r580 chassie
boggie lådor

Först blev själva lastväxlaren levererad och då hade man redan börjat med en del arbete inför monteringen så som dragning av elkablar, flytt av luft tankar, diesel tanken och placering av lampor osv.

När lastväxlaren och lite annat hade tagit sin plats började allt likna något.

scania kranväxlare
scania kranväxlare

Precis lagom med tajmingen kom kranen och när den var väl på plats så vart man mer nervös. Den var nästan klar för leverans. Efter många resor fram och tillbaka till påbyggaren längtade man efter att se bilen i sin helhet köra den efter en bygg tid av 4 månader.

Scania kranväxlare
Scania r580

Då vart allting på plats, chassit och byggnationen hade blivit lackerad och klarlackad. Det var tid för en av de viktigaste sakerna kvar. Stabbtest. För er som inte vet vad det är så stabbtest är ett test där man provlyfter, ställer och programmerar säkerhetsfunktionerna på kranen.

Scania r580 v8 kranväxlare
Scania r580 v8 kranväxlare
Scania kranväxlare
Scania r580 kranväxlare

Efter en sista genomgång, reg. besiktning och alla andra protokoller då vart bilen klar och blev levererad till oss den 17:e April i Scania Söder, Kungens Kurva. Vilken glädje! Vilken resa! Efter 6 månader med många resor fram o tillbaka och fixa alla sista detaljer, att se bilens resa från papper, tomt hytt och chassi till den här. 

Scania r580 v8 kranväxlare
Scania leverans